Botox

 

Botulinetoxine wordt gebruikt om de spier te ontspannen waardoor rimpels verminderen en uitdrukkingrimpels vervagen. Botulinetoxine wordt vaak gebruikt bij herhalende spierbewegingen zoals bij fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaipootjes. Het resultaat is een zachtere, natuurlijke gelaatsuitdrukking met behoud van de normale mimiek. Alleen de ingespoten spieren ontspannen, de andere gelaatsspieren blijven ongewijzigd.

Bij Huidzorg Nieuwegein wordt het merk Bocouture gebruikt voor deze Botulinetoxine behandelingen. Het merk Bocouture is een van de meest zuivere botuline toxine producten op dit moment. Er is al heel veel ervaring met het gebruik van Bocouture voor het behandelen van gelaatsrimpels en dit product wordt aan zeer strenge controles onderworpen.

Tijdens de behandeling wordt met kleine prikjes de spier ingespoten met Bocouture waardoor deze spier ontspant. Met als resultaat dat de rimpel vermindert of zelfs helemaal verdwijnt. Het resultaat is na ongeveer 5 dagen zichtbaar.

Huidreactie
U kunt wat rode plekjes hebben op de behandelende zones. Soms treedt er op de injectieplaats een klein blauw plekje op. Dit trekt meestal binnen twee dagen weg.

De duur van de behandeling
c.a. 10 minuten

De duur van het effect ligt bij eenmalig gebruik tussen de 3 tot 6 maanden. Bij regelmatige behandeling zal het cosmetisch effect tot wel zes maanden aanhouden.

Interval
3 maanden

Advies
Huidzorg Nieuwegein adviseert u 48 uur na de behandeling geen inspanningen te hebben waarbij u kunt gaan transpireren. Wacht dus met sporten, het bezoek aan een sauna of het nemen van een hete douche.

Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag aan de specialist wat u kunt verwachten.