Elektrisch ontharen

Elektrische ontharen is een methode om ongewenste en overmatige haargroei te verwijderen. De huidtherapeute zal met een minuscuul steriel naaldje in het haarzakje (follikel) glijden waarna het zakje d.m.v. warmte wordt vernietigd.

Er zijn meerdere behandelingen noodzakelijk voor een optimaal resultaat. De haren worden op den duur dunner en uiteindelijk groeien ze niet meer.

Hoe verwijdert de diodelaser het haar?

Het licht dat vrijkomt uit de diode laser wordt door het pigment dat zich aan de haar onder in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd. De laser geeft zijn energie een fractie van een seconde vrij. Deze fractie van een seconde is echter lang genoeg om de haarfollikel te vernietigen maar kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. De unieke gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk helpt de huid te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van de energie. De verhitting van de haarfollikel heeft als gevolg: vernietiging/beschadiging van de haarfollikel met als gevolg vertraagde groei en in de meeste gevallen permanente vernietiging van de follikel.

Zijn de resultaten definitief?

De diodelaser is ontwikkeld voor het permanent ontharen, door de FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurd voor de claim: permanente haarreductie. Klinische studies rangschikken de LightSheer als de meest effectieve laser. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats doen wij niet, onder invloed van veranderingen in het lichaam (denk maar aan hormoonveranderingen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en wat zwellinkjes vertonen. Dit is een reactie op de sterke hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie zal snel weer verminderen. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden, wordt er een verkoelende gel aangebracht die u zelf, als de huid weer rustig is, mag verwijderen. De meeste mensen kunnen dan ook onmiddellijk hun normale bezigheden hervatten. Wel waarschuwen wij u om liever niet direct na de behandeling iets belangrijks te plannen, omdat je tevoren niet weet hoe sterk een huid reageert.

Eén tot twee weken na de behandeling zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien, als u dit storend vind kunt u deze haren scheren, u mag ze ook laten zitten, ze vallen er vanzelf uit. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor verstoring van pigment is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentaties optreden, deze herstellen zich vaak weer.

Wie kunnen met de diode laser behandeld worden?

Alle huidtypes en haarsoorten van mannen en vrouwen! Er zijn echter een paar uitzonderingen, lichte donshaartjes en harde witte haren reageren minder goed op de laser, dit omdat ze geen/bijna geen pigment hebben. Mocht u twijfelen of uw huid geschikt is voor een laserbehandeling, aarzel dan niet en neem contact met ons op, zodat wij samen kunnen overleggen. Uiteraard beoordelen wij voorafgaand aan de behandeling huid en haarsoort en overleggen met u wat u van de LightSheer mag verwachten.