Pigmentlaser

 

Door de jaren heen worden we voortdurend blootgesteld aan zonlicht. Pigment beschermt je huid tegen UV-stralen die in zonlicht zit. Als je lang in de zonlicht zit maakt je huid meer pigment aan, zodat je beter bescherming heb. Een prettige bijkomstigheid is het kleurtje dat je ervan krijgt. Te lang onder de zon liggen is ongezond. Een overdosis van UV-stralen verhoogd de kans op huidkanker en je huid verouderd er sneller door. Bovendien kunnen de cellen die pigment maken waardoor je ophoping van pigment krijgt: donkere vlekken op je huid. Deze vlekken noemen we pigmentvlekken.

Binnen Huidzorgieuwegein behandelen we pigmentvlekken d.m.v. ND:Yag laser met een golflengte van 1064nm. De lichtstraal van de laser dringt door de huid tot in het pigment of de pigmentcellen. Daar wordt de energie opgevangen en omgezet in warmte, hierdoor wordt het pigment in de cel vernietigd en wordt het pigment door het lichaam afgestoten. Het resultaat is een vermindering van de bruine kleur.

Pigmentvlekken komen voor in verschillende vormen. Het is afhankelijk van het soort pigment of het behandeld kan worden d.m.v laserteherapie. Soms is een combinatie van behandelingen noodzakelijk voor een betere resultaat. Tijdens het eerste consult bij Huidzorgnieuwegein informeren wij u over de verschillende mogelijkheden.