Plaatselijk afslanken

 

HuidzorgNieuwegein introduceert Cryolipolyse, een nieuwe methode om vetcellen definitief te verwijderen door middel van bevriezing. Cryolipolyse staat ook wel bekend als vet bevriezen. Cryolipolyse is een nieuwe methode om effectief plaatselijk vetcellen af te breken door ze bloot te stelling aan koeling. Tijdens een cryolipolysebehandeling worden de vetcellen zodanig gekoeld dat het lichaam de cellen kan afbreken en afvoeren. Tijdens de behandeling worden door middel van gecontroleerde koeling ongewenste vetophopingen op niet-invasieve wijze afgebroken waardoor een gecontroleerde verbetering van de lichaamscontouren optreedt. De blootstelling aan koeling veroorzaakt celvernietiging van onderhuids vetweefsel zonder dat hierbij schade optreedt aan omliggende weefsels. Cryolipolyse is als ware een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie.

Hoe werkt het?

Tijdens de behandeling wordt een speciale geleider op een gekozen lichaamszone geplaatst en wordt met behulp van vacuümtechnologie het onderhuidse weefsel opgetild waarna met selectieve cryo-technologie het vetweefsel wordt afgekoeld. Door middel snelle afkoeling wordt onderhuids vetweefsel kapot gemaakt. De vetcellen in het onderhuidse weefsel bevatten veel verzadigde vetzuren en zijn daarom gevoeliger voor blootstelling aan kou. Dankzij deze nieuwe techniek kunnen vetrolletjes op specifieke plaatsen, zoals bijvoorbeeld de buik, de benen en de taille worden aangepakt. Na de behandeling zullen de behandelde vetcellen geleidelijk worden afgevoerd door het normale metabolisme van ons lichaam en op natuurlijke wijze geleidelijk via de lever en de nieren worden afgevoerd. Het eerste resultaat van een behandeling zal na ongeveer 4 à 6 weken te zien zijn. Omdat de vetcellen geleidelijk worden afgevoerd zal de huid zich zonder te verslappen aanpassen aan de slankere contouren. Het grote voordeel van cryolipolyse is dat vetcellen worden verwijdert zonder dat hierbij schade aan de huid of andere omliggende weefsels of organen optreedt.

Hoe voelt de behandeling?

Overtollig vetweefsel wordt door onze behandelkop opgezogen en daar wordt het gekoeld. In eerste instantie zul je een drukkend of knijpend gevoel ervaren en misschien een beetje een tintelendgevoel. Dit komt omdat het lichaam zich aanpast aan de temperatuur. Na 5 tot 10  minuten gaat dit over in een soort gevoelloosheid. Om ervoor te zorgen dat de behandelkop  goed op z’n plek blijft zitten kun je geen onverwachte bewegingen maken of helemaal gaan verzitten. Natuurlijk kun je gerust een dutje doen of muziek luisteren of een filmpje kijken.

Onderzoek heeft aangetoond dat vetcellen van nature kwetsbaarder zijn voor de effecten van kou dan de omliggende weefsel en dat vetcellen op een veilige manier kunnen worden afgebroken zonder de huid te beschadigen. Het selectieve effect treedt op omdat vetcellen kristaliseren bij een temparatuur boven het vriespunt van waterhoudende cellen. Zo kan cryolipolyse de vetcellen aanpakken terwijl de huid , spieren en zenuwen gespaard blijven. Cryolipolyse heeft een wetenschappelijke goedkeuring ontvangen en is daarom veilig.

Na de behandeling

Na de behandeling kun je gewoon doorgaan met je dagelijkse bezigheden. De huid zal een tijdje rood zijn. De behandelde zone kan een beetje hard aanvoelen en soms wat blauwe plekken vertonen, die na een paar dagen weg zullen trekken. Gevoelloosheid en wat spierpijn of kramp is ook een vaak gehoorde klacht.

Welke delen van het lichaam?

Een aantal probleemgebieden kunnen met succes behandeld worden. De buik, lovehandles, benen, armen en rug zijn erg populair bij zowel mannen als vrouwen en deze zones zijn ook  uitermate geschikt om te behandelen.

Hoeveel behandelingen?

Zolang er op de te behandelen plek voelbaar vet aanwezig is, is een behandeling mogelijk. Over het algemeen is men na 2 tot 3 behandelingen tevreden met het resultaat. Na ongeveer 6 weken kunnen we in overleg bepalen of een vervolgbehandeling gewenst dan wel zinvol is

Voor wie is de behandeling bedoeld?

Cryolipolyse is niet bedoeld om af te vallen maar is bedoeld om de contouren van het lichaam te verbeteren en plaatselijke vetophopingen te laten verdwijnen. De behandeling is dus niet geschikt om overgewicht te behandelen. Juist mensen die ondanks intensieve sportbeoefening bijvoorbeeld hun ‘love handles’ niet wegkrijgen kunnen veel baat hebben bij behandeling door middel van cryolipolyse. Wanneer deze probleemzones ondanks diëten en sporten en het daarbij optredende gewichtsverlies niet willen slinken komt u in aanmerking voor cryolipolyse. Tijdens een kuur kan 3 tot 5 cm vet definitief verwijderd worden! De resultaten van de cryolipolyse behandeling zijn vergelijkbaar met invasieve behandelmethoden zoals liposuctie. De behandelde vetcellen blijven definitie

Voordele

  • Geen naalden/ verdoving
  • Vet definitief weg
  • Voor een groot aantal mensen geschikt
  • Vrijwel pijnloos
  • Zeer veilig en effectief
  • Geen bijwerkingen
  • Geen herstelperiode
  • Een figuurcorrectie zonder chirurgische ingreep!